Ons-fre

Onsdag:
På förmiddagen var de körskola som vanligt just nu. Tränade dragläge i backe...visst visst lätt med handbromsen men hallå utan va de ju jätte klurigt.
Efter de skuttade jag iväg mot kajsas jobb där jag fick en smaskig bulle och så åkte vi mot gymmet.
Alltid lika trevligt att komma in på Balance. Känns fräscht och alla är trevliga.
Började med uppvärmining på klöpbandet, sen gick vi lös på ben och rumpa. Kan säga att till o med jag hade träningsvärk efter de passet. även armar mage och rygg fick sig en omgång.

På kvällen blev de top model med kajsa och en kopp honungste.

Torsdag:
Åkte till stan strax efter 13.00 för att möta upp frida.
Fixade med lite pyssel till fridas inbjudningskort och så va jag bara tvungen att slåt till när jag spreng ihop med en grymt snygg kort A-sydd jacka. love it!
Hittade även en klänning på Zara..en ljusblå och vitrandig så söt! men stl S va för stor! och alla mindre va SLUT!
 min otur..
Avslutade med en middag på stures MUMS!
innan jag begav mig mot körskolan och 3timmar teori och frida hem till helmer.

Idag blir de en bio sen hem och sova då lovisa satsar på stort i morgon och har bokat oss på V.

see you guys!

Visning 22aug

Vad är grejen!? tror folk seriöst att modeller INTE äter? fan vi lever på 2000-talet! Igår höll jag på att dö av hunger så skickade en designer som fick handla mat åt mig...resten av modellerna tog att de inte blev någon middag...gud förstår inte de! Vill dom att modellerna ska göra en bra visning så måste vi ju få energi!

ja men visst.... klart det var en underlig visning igår igen... Vet jag får inte säga så men shit va ful jag kände mig! Makeupen va total katastrof! När jag tog en bild på mig själv för att skicka till mathias så han inte skulle få en chock när han såg mig på catwalken så bara konstaterade jag att Nej, de går inte. så han fick ett sms med texten. " jag är för ful, fastnar inte på bild."
 Men fan jag bjuder på de :P

Dagen började med att jag insåg att jag var den enda som var kvar från UP!Models efter fittingen dan innan. Dom andra hade blivit av bokade. kände mig både smickrad och besviken.
Saknade mina tjejer!
Va dock jätte glad över mitt publikstöd..bestående av Mathias =)
 alltid så kul att iaf ha någon där...

image162
Gänget bakom Pretto
image163
Bea Szenfeld och ngn stilexpert
image164
Peder Lamm
image165
Kvällens designers
image166
Nej det är inte jag i klänningen som inte satt bra på någon...hyfsat på mig men den va heeelt förstor! Den tackar vi för :S
image167
Lamillas favorit modell!?
image168
someone


avslutade kvällen med att stå och sminka av och om mig i källaren och sedna efter vår otroligt romatiska middag på MAX med en utsökt mugg cola, mötte jag och Mathias upp Kajsa och lovisa på Fridays där vi satt och mös en stund med en mumsig drink innan vi åkte hemåt fram åt småtmmarna rätt trötta allihopa.


Bilder...

http://www.kingmagazine.se/king/ImageList.aspx?id=41934&imgId=dsc_6364.jpg
http://www.kingmagazine.se/king/ImageList.aspx?id=41934&imgId=dsc_6267.jpg
http://www.kingmagazine.se/king/ImageList.aspx?id=41934&imgId=dsc_6428.jpg
http://www.kingmagazine.se/king/ImageList.aspx?id=41934&imgId=dsc_6123.jpg

Bra bilder från modeveckan och Beas visning... take a look.

Måste nog hålla med....

Måste nog hålla med Marie men ack va kul de va att vara en del av denna omtalade visning.

Marie Birdes modeblogg
Marie Birde är frilansjournalist med uppdrag för bland annat STHLM och Stil i P1, och driver dessutom artmagasinet Livraison. Under Stockholms modevecka lämnar hon dagliga betraktelser, bilder och tankar kring visningarna, festerna och - framförallt - kläderna.
Publicerad 15 augusti 14:39

Modeveckan: onsdag

Bea Szenfeld är ju för rolig. Hon lovade att presentera sin nya avskalade stil och så inleds hela showen med en konferencier som går upp på estraden. Han står där och vankar av och an och hälsar oss välkomna med stora gester och orden: "Jag är ombedd att stå här i egenskap av italienare". Italien var alltså temat på visningen. Sa han. Så jag ställde in mig på glamour och svala mörkhåriga skönheter i sjal och piffiga klänningar. En återhållsam stil i en evig sommar liksom. Men så blev det så där för mycket, som vanligt. Som en scenograf eller attributör som leker modevisning.

Gröna trikåer, små paljettkjolar i rött och svart, blåvitrandiga klänningar i Carin Wester- stil. Rosklänningar i äkta kitsch-stil som markeras med sidenband i rosett. Puffiga skjortor i rosa och asymmetriska ärmar. Rökrockar!

Italien var så långt borta. Snarare låg stilen närmare en vräkig amerikanska som leker smaklös italienska. Men bara att se kläderna är ett konststycke mellan alla pudlar som dras in i barnvagn och telefoner, cyklar, skottkärror och annat som tas med ut på catwalken. Jag lämnar lokalen med en mättnadskänsla, det där var för skojigt för mig.

Trots det vill jag ge en eloge till Bea för att hon alltid lyckas genomföra sitt koncept från början till slut. Ingenting är omöjligt.

Och tack för bästa soundtracket; musiken från festen i filmen "Breakfast at Tiffanys"

I jakten på den märkliga mannen har en av mina käraste uppgiftslämnare grävt upp att han tydligen är en excentrisk miljonär från Amerika som brukar åka på visningar i Milano, men i år kom han till Stockholm. Han bor i L.A och gillar att hänga med modeller. James Goldstein är hans namn.
Det spekuleras även i att ormhatten skulle kunna vara i laxskinn. Eventuellt färgat i guld.

Vet inte om mitt psyke håller!?

Vaknade igår lite halvseg. Men allt blev genast mycket roligare när mats ringde och sa att han var påväg med massa (då menar jag MASSA) godis och film. mys! kajsa kom också över och hjälpte oss att äta :P
Vi va mycket bra på de måste jag säga ;)

Idag är de fitting (in för visningen i morgon) kl 15.00 någon stans på söder dit jag verkligen inte hittar...kan bli kul :S
Håller verkligen tummarna att det är en "vanlig" visning. som jag sa till Mathias igår..jag vet inte om mitt psyke klarar mer udda visningar nu på ett tag *skratt*

Mina kära vänner, har era mobiler slutat att fungera?
Så himla mycket lättare om ni ringer istället för att skriva här att ni vill ses ;)
Har inte en blekaste aning om vem "Emil" är? Ni som känner mig vet ju hur rackarns nyfiken jag kan va, och nu är de ett sånt tillfälle :P
Adrian varför är jocke så dum mot dig ;)?

???

Känner mig smickrad jocke verkligen :P vad får jag för de??? haha

Emil vem?

Puss!


MODEVECKAN 2007



"Beauty is not being noticed, it is being remembered."

-Georgio Armani



I måndags startade modeveckan och våran vackra hufvudstad svämmade över av glamour och härliga efterfester med gratis bubbel! Låter lite för bra för att vara sant va? jajo de är det också...eller kanske inte för de som bara gled runt och tittade på alla spektakulära visningar men för alla stylister, modeller, fotografer, designers med flera innebar den här veckan jobb dygnet runt.
Vi värmde dock upp med en lite agentur fest på måndagen. Mathias anlände på eftermiddagen när jag slutade jobba så åkte vi snabbt hem till mig, åt och sen vidare till kontoret där vi mötte upp camilla, andrea och några andra modeller.
Vi åkte vidare till en lite ur mysig klubb som en gammal UP! modell har torsdagar och lördagar.

"a little bit to wide over the shoulders....ops!....is it big?"

Efter att ha smuttat på några underbara gratisdrinkar o ätit lite gled vi hemåt tidigt eftersom att vi skulle jobba dagen efter.

Tisdag:
09.55 mötte vi mathias vän på cetralen och pinnade sedan vidare till nordic light hotel där Bea Szenfeld skulle hålla sin visning.
Barilla sponsrade så vi käkade pasta både till lunch och middag. sen va de till vår förvåning även pasta i goodiebagsen...

Dagen flöt på helt okej vi provade outfits
min 1a bestod av randiga leggings och en blus..grismask, peruk och blommor.
image143
image139
jag till höger ;)

den 2a av en klännig leggings ett jätte affro och en kungspudel!
image140

Mathias såg ut som huge hefner i sin outfit med tillhörande skål och bläckfiskpasta....rekomenderas inte att äta på första dejten. haha
image141
Efteråt va vi mest nöjda med havet av fotografer, mmm njöt! kunde ha stått där längstfram på catwalken i evigheter!

Själva catwalken va dock lite för smal och med maskerna va de riktigt svårt att se :S
image142


Efter visningen blev mina kära pojkar uppraggade av karl-jan lite sådär charmigt måste jag säga haha
vi drog rätt tidigt eftersom att repititionen inför Rookies visningen började 09.00 på onsdagen.
image146

image169
Backstage - ombyte

Hela Bea visningen finns att se på
www.bonmagazine.com


Onsdag ute på sthlmsmässan blev en lååång dag! gjorde maken 2ggr då dom gjorde fel först...tog ca 3h. Håret 3h och sedan fitting fööör länge.
Vi gick med många nya modeller som verkligen behövde repa massa ggr pga nervositet. men efter att man nu gått ett par visningar har man inte den där nervositeten längre så efter att vi bara fått en macka till unch o ingen frukt eller vatten på 3timmar!  o klockan näramde sig 18.30 (vi va bokade till 18.00) sa jag lite argt till projektledaren att de fick va nog och jag och mathias åkte hem.
image144
image145

"Sluta ät börja rök" alla modellers hemliga bantnings knep :P

Torsdag ringde klockan 04.40...kul då brukar man ju komma hem!
Jag satta mig direkt hos nathalie i maken och sedan hos ngn klåpare i hår... gaaah blev tokig va seg han va!
men men efter många om och men va de dags för pressvisning. gick kanon!
sen fitting inför lördagen.
provade 3 outfits så va inställd på att gå 3 av 7 visningar.

Onsdagskvällen blev också lugn med en bondfilm
mathias konstaterade i slutet av filmen att bond "han är hård"!
varpå jag va tvungen att hålla med...
(i slutet av filmen ligger han ju alltid med en tjej så jajo han va nog hård...)
Vi såg fram emot en LUGN fredag med sovmorgon... men nej 11.00 va vi på agenturen för att jag skulle träffa en kille från new York som sökte modeller. Så vi får se =) dock inte så sugen på att åka iväg till usa igen..hm...
beror på om jag är garanterad jobb or not.

Vi tog en siesta mellan 13.00 och 18.30 eftersom att jag började bli förkyld....sov så sjukt gott! sen va de värre att somna igen på kvällen... jag låg och pratade om allt i gästrummet med stackars mathias (eftersom att lina hade snott min säng) allt från trosor till mer viktigare saker....

Lördagen va pain!
Så jäkla sjuk!
men va på älvsjömässan 10.00 och bokstavligt sov mig igenom maken och håret.
Släpade mig till backstadgeområdet och när jag kollade listorna insåg jag att jag fått 2 till visningar...hm.. okej jag biter ihop.
Dagen räddades av mathias som va sååå snäll med mig, ett glas champagne, och lite uppmuntrande ord från min kära PT johan som va där o tittade med en vän.

image161
Blev lite chockad när jag såg mathias helt naken på mässan! ?

image147

Jag i kläder från drottnigen av saba

image148
jag
image149

image151
Mathias
image152
Mathias och simon backstadge
image153
Mobilhånglande modell
image154
mathias och kalle, vi lekte lite moget med mobilerna
image155
backstadge

1a dan på visningen under fittingen av kläder turades småtjejerna om att byta om på toan...medan jag och julia helt vanligt drog av oss alla kläder och lät asistenterna klä på oss igen. fan man blir skadad. misstänker att killmodellarna trivs. men efter 1a visningen orkar man inte hålla på längre igår lixom i jobbet att låta folk klä av o på en. sååå alla killar kommer ni någon gång in backstadge på en pågående visning passa på att njut ;) haha


image156
kalle
image157
trötta modeller på väg hem
image158
sliiitna
image159
förstört hår! gaaaah!
image160
den bilden får avsluta usch inte rett ut de där skat bot än...

JKo fick mina sååå söta frida bilder idag med men dom får ni se i september efter att tidingen släppts..tyvärr...men håll ut! haha
PUSS

modeveckan 07

image138

Hej mina vänner!
Jag ska skämma bort er med så mycket info, roliga minnen och bilder från mina upplevelser av modeveckan 07 i sthlm.
Men inte idag...
Fått hög feber och känner mig allmänt äcklig så de får bli  i morgon!
Har plåtat lite backstadge också så ni får se de som alla andra missade ;)
Tills dess får ni hålla till godo med mig på rookies visningen i kläder från "Drottningen av saba" (nej håret skulle inte föreställa ett skatbo.)

Rookie & Bea

Hallå där mina vänner!
Idag är det fredag och helg!
Vaknade i morse 08.00 av att kajsa klev upp o inte kunde sova... *GÄSP*
Vid 12 åkte vi mot stan och jag kilade till nordic light för fitting och kajsa kikade i butiker.
Kläderna för visningen var speciella men söta, typiskt bea. Ska ha en underbar blus o en klänning.
Fick precis mail av camilla om festen som inleder sthlms modevecka på måndag. UP + modeller är inbjudna så ska bli riktigt kul!
ska dock va på nordic light kl 09-10 morgonen efter så vi får se hur länge jag pallar :S
Onsdagen är det fitting och rep hela dagen för rookie, 06.30 torsdag pressvivsning och fitting inför lördagens 7visningar. =S känner att det kommer bli en lååång vecka för lilla jenny. men sååå kul!

Ikväll där emot blir det en liten mysig kräftskiva med dom närmaste =) ska bli så himla mysigt!

Puss

casting & visning

Hej mina vänner!
Life goes on! inte alls ledsen längre alls faktiskt, visst lite tomt i sängen men hallå de är inga problem *fniss*

Vaknade i morse rätt pigg fast klockan ringde 06.30 skuttade upp på morgonpromenaden med charlie the pudel sen åt vi frukost. duschade och satte bara upp håret snabbt i en hästsvans, en lätt makeup och på med den lilla svarta enkla armani.
Kramade min ängel till hundvakt kim, hejdå innan jag lät honom sova vidare. david ängel nr2 skulle ta över vid 14.00.
Satte mig på t-banan och insåg att de är rätt lång till globen..hm.. hade med min härliga bok av plum sykes så överlevde. satt dock brevid en hunk och fick lite ögongodis...drog slutsatsen att han va gay.
Klev av på fel sida...slakthusområdet...skojjar inte men det luktade råkorv! blää inte de man önskar ska komma i små vindpustar så tidigt på morgonen!
hatar att inte veta vart jag ska så kastade mig in i 1a bästa butik o frågade om vägen, en lockig lite surfig kille sa att jah va fel..näääää konstigt! han visste dock inte vart jag skulle bara att d va fel..bra där..
svängde dock in nästa kvarter o såg adidas skylten! YES!
problem nr2 jag kom inte in genom dörren!
smet in med en tjej som lämnade byggnade. yes fremme!
satt o pratade med en annan tjej från up, 17år och hade inte börjat gymnasiet än utan varit i paris och jobbat. dom 2andra tjejerna hade med rest massor så jag passade på att få lite info för någon kommande resa för mig. man hetsas att förlora vikt..5kg/v är inte ovanligt...eeh nej tack!
vill inte ha hängbröst vid 22års ålder och sån där lös hängande hud! inte snyggt!
droger har alla testat och de är vanligt, jag blev mer o mer anti...grekland verkar dock okej.
kanske blir de ett ja från min sida senare iaf om en bra chans dyker upp.

vi visade stellas nya kollektion sååå mysiga yoga kläder! gym,jogging,dans och golfen va inte fel heller. glöm inte att kolla in dom nästa vår!

sen strassade jag o gabriella till bra castingen på nordic light.
tjejen som höll i allt va sååå gullig!
hon sa att när hon sett mina bilder 1a gången hade hon sagt "henne måste jag ha!" kändes så kul att höra =) så jag fick jobbet till 99% hon skulle bara dubbelkolla med bea eftersom att det var dubbla antalet sökande än de fanns platser.
så den 14e blir de visning heldag på nordic light med en nice efterfest med italiensk buffé, me like!

UP!Models nya hemsida är uppe
www.upmodels.com jag finns på new faces kolla gärna om ni vill.

david hämtade upp mig i ropsten och vi åkte och köpte glass och gjorde chokladsås som vi njöt av i min trädgård innan han rusade till gymmet, själv ska jag tvätta lite ta en dusch och sedan en lång promenad med hunden och sen mysa framför en film. kanske lite fest ikväll om jag orkar dvs...
imorrn blir de en tjejdag med kajsa =) lääängtar så! 5mån! föör länge sedan vi sågs!


puss på er!

why?

vet faktiskt inte vad jag gjorde för att förtjäna det här?
jag är inte alls arg på dig, utan bara på mig själv. att jag gick på allt, att jag gav så mycket av mig själv, att jag öppnade mig så och släppte dig så nära.
jag gråter inte för dig, utan för att jag känner mig lurad. varför ljög du? var jag inte värd mer än så?

Ingen har nog sårat mig såhär mycket någonsin.. ? nej de stämmer de här tar priset.
redan när du sa "jag älskar inte dig" ringde varningsklockan men sen se dig gråta för att du var rädd att du förlorat mig fick mig på andra tankar och istället tröstade jag dig och lät dig gråta mot min axel, varför? jo jag gillade dig och ville väl...

sen att jag blev ledsen när du spanade in andra tjejer är inte så konstigt eller? men att du tycker att jag var påfrestande pga det känns mest patetiskt.
man brukar inte vilja såra någon man gillar.
den gången du tog mig i din famn kramade mig och sa "älskling jag älskar dig och det är bara vi, vi ska klara allt, vi förtjänar varandra".
du förtjänade inte mig.

om någon hade sagt tjohooo jenny det här är dolda kameran hade jag inte blivit förvånad.
för såhär lurad har jag aldrig blivit. och du gjorde de j*vligt bra.
en applåd.

hm...

..